Ispravljen propust

Otac bebe rođene u Općoj bolnici za Faktor: Skaka nas je posjetio, hvala mu, a dječak se zove Bakir

Objavljeno: 03.01.2019. u 14:17 Autor: M. R.

Dešava se i nije to ništa bitno, najvažnije je da su majka i beba dobro. Posjetio nas je danas i eto, obavio je i to darivanje. Zahvalni smo mu, a generalno imam samo riječi hvale za tog čovjeka i za sve što radi, kaže za Faktor Denis Zjajo, otac prvorođene bebe u Sarajevu u 2019. godini 

Abdulah Skaka

Lijepa vijest o prvorođenim bebama u Sarajevu u novoj godini prerasla je u cijelu zbrku nakon što je doktor Hasan Tanović iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" objavio da je gradonačelnik Abdulah Skaka darivao "pogrešnu" bebu – umjesto bebe rođene tačno u ponoć u Općoj bolnici, Skaka je dar uručio majci koja se porodila na KCUS-u, nekoliko minuta nakon ponoći.

Iz Gradske uprave pojasnili su da je tradicionalno darivanje beba ove, kao i svake godine, upriličeno nakon što je 1. januara stigao prvi poziv iz jednog od sarajevskih porodilišta. Ove godine, kako kažu, taj poziv je stigao iz KCUS-a, a ne iz Opće bolnice. Iako propust nije njihov, gradonačelnik Skaka rekao je da će ipak darivati i porodilju iz Opće bolnice - a to svoje obećanje, kako saznajemo, odmah je i ispunio.

Denis Zjajo, otac bebe koja je u ponoć rođena u Općoj bolnici, u telefonskom razgovoru za Faktor kazao je da ih je gradonačelnik Skaka danas posjetio i uručio dar za bebu.

- Čitao sam malo jutros na portalima da je nastala neka zbrka, ali vjerujte, od sreće zbog djeteta, supruga i ja se nismo previše bavili tim detaljima. Kada se rodio i kada ga je doktorica stavila mami na stomak, počeo je vatromet, tako da smo dobili najljepši mogući poklon za Novu godinu – rekao nam je presretni otac.

Premda je dar od gradonačelnika Skake stigao sa malim zakašnjenjem, Zjajo kaže da mu ništa ne zamjera.

- Imali smo jedan jako ugodan razgovor, rekao mi je da se desila neka greškica što ja razumijem, s obzirom na sve njegove obaveze. Dešava se i nije to ništa bitno, najvažnije je da su majka i beba dobro. Posjetio nas je danas i eto, obavio je i to darivanje. Zahvalni smo mu, a generalno imam samo riječi hvale za tog čovjeka i za sve što radi - ističe Denis.

Na kraju razgovora otkrio nam je da su novorođenom sinu supruga i on odlučili dati ime Bakir.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije