Osveta Perezu: Modrić će sve priznati i "srušiti" tužbu Reala!

objavljeno: 19.08.2018. u 14:06

Real Madrid prije nekoliko je dana FIFA-i podnio tužbu protiv Intera zbog stupanja u pregovore s Lukom Modrićem, a čini se kako bi postupak kojeg je pokrenuo predsjednik Florentino Perez mogao propasti zbog.

Razlog? Kapiten Hrvatske priznat će krivnju!? Bak tako tvrde italijanski i španski mediji, prenosi Goal.

Italijanski mediji tvrde da se odbrana milanskog kluba zasniva na tezi da je Modrić preko menadžera koji je na "Giuseppe Meazzu" doveo Šimu Vrsaljka pristupio Interu zbog čega italijanski klub ni na koji način nije mogao prekršiti pravilo FIFA-e, koje brani pregovore s igračem bez odobrenja matičnog kluba.

A čini se kako je hrvatski kapiten spreman u cijeloj priči ostaviti na cjedilu Pereza i priznati da je na svoju ruku radio iza leđa kraljevskom klubu i pokušavao "pobjeći" sa Santiago Bernabeua.

Don Balon piše kako bi se moglo raditi o svojevrsnoj osveti predsjedniku Reala koji ga je odbio pustiti iz kluba poručivši kako može ići samo za 750 miliona eura koliko mu iznosi otkupna klauzula.

No, vjerovatnije je da je Modrić odustao od novog lažnog iskaza na sudu i odlučio priznati da je kriv za pregovaranje s drugim klubom bez da je prvo obavijestio čelnike Reala o svojim namjerama.