open-navfaktor-logo
search
Ispričao anegdotu
Osveta: Ibrahimović je čekao četiri godine da pošalje Materazzija u bolnicu
Materazzi je Ibrahimovića "grubo tretirao" dok je bio u Juventusu
05.12.2019. u 15:16
get url
text

Zlatan Ibrahimović priznao je da je četiri godine čekao da se osveti defanzivcu Intera Marcu Materazziju i pošalje ga u bolnicu.

Materazzi je Ibrahimovića "grubo tretirao" dok je bio u Juventusu, a švedski napadač nikada nije zaboravio jedan incident s terena.

- Bio sam u Juventusu i igrali smo protiv Intera - tako je Zlatan započeo razgovor za GQ.

- Materazzi je ušao u duel kao ubica i povrijedio me. Bio je čvrst fudbaler, to je uredu. Ali postoje dva načina da budete čvrsti. Jedan od njih ima namjeru da vam naudi. Čak je i Maldini bio čvrst, ali s drugačijim ciljem - rekao je Ibrahimović.

- Dogodilo se to na utakmici Juventus - Inter 2006. godine i poslije jednog prekršaja sam morao napustiti teren. Trener Fabio Capello je kazao da će me zamijeniti. Pokušao sam nastaviti, vratiti se na teren kako bih se osvetio Materazziju. Nakon kratkog vremena, nisam više mogao. Bol je bila prejaka - ispričao je Šveđanin.

Poslije toga je Ibrahimovića put odveo u Inter, Barcelonu pa Milan...

- To je bio derbi u sezoni 2010/11. Svi su bili protiv mene. OK, to me motivira. Ali rekao sam sebi da se moram kontrolisat, biti hladne glave. Izborio sam penal. Znate ko ga je skrivio? Materazzi - govori Ibra i dodaje:

- U drugom poluvremenu, Materazzi mi se približavao i to sam iskoristio da ga udarim taekwondo udarcem. Poslao sam ga u bolnicu. Dejan Stanković me pitao zašto sam to učinio. Odgovorio sam mu da sam taj trenutak čekao četiri goidne. Sve se vraća, sve se plaća. Milan je u toj utakmici slavio i to je bio dobar momenat - zaključio je Ibrahimović.

U posljednje vrijeme sve glasnije se govori da bi Ibrahimović ponovo mogao obući dres Milana, nakon što mu je istekao ugovor sa La Galaxyjem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.