open-navfaktor-logo
search
Nije mu bilo spasa
Osušilo se stablo koje su Macron i Trump posadili kao simbol njihovog prijateljstva
Sadnica se brzo počela sušiti nakon to je zasađena, pa su je baštovani Bijele kuće izvadili i prenijeli u plastenički karantin, ali ona nikada više nije vraćena na mjesto na kojem su je Macron i Trump zasadili
11.06.2019. u 08:32
get url
text

Stablo koje su u dvorištu Bijele kuće zajedno posadili američki predsjednik Donald Trump i njegov francuski kolega Emmanuel Macron osušilo se je, javili su francuski mediji.

Francuski mediji javljaju da je riječ o sadnici koju su Trump i Macron posadili prošle godine i da je riječ o stablu koje je simbol njihovog prijateljstva.

Macron je u aprilu prošle godine boravio u zvaničnoj posjeti u Bijeloj kući i tom prilikom je Trumpu poklonio sadnicu koju su zajedno posadili uz prisustvo i prvih dama dviju zemalja.

Macron je sadnicu donio iz šuma na sjeveru Francuske u kojima je tokom Prvog svjetskog rata život izgubilo više od 2.000 američkih vojnika.

Sadnica se brzo počela sušiti nakon to je zasađena, pa su je baštovani Bijele kuće izvadili i prenijeli u plastenički karantin, ali ona nikada više nije vraćena na mjesto na kojem su je Macron i Trump zasadili.

Neimenovani izvor tvrdi da se sadnica osušila u karantini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.