open-navfaktor-logo
search
Brčko
Osumnjičenom za ubistvo zbog svađe u saobraćaju produžen pritvor
Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Dušanu I. (21) osumnjičenom da je prije mjesec u ovom gradu, automobilom namjerno usmrtio Slavena Marčetu.
24.06.2020. u 15:39
get url
text

Pritvor osumnjičenom za krivično djelo ubistvo produžen je zbog opasnosti od bjekstva, saopćilo je brčansko Tužilaštvo.

- Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv D.I. zbog sumnje da je 16. maja oko 21,20 sati, u ulici Bijeljinska, kada je M. S. nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz vozila, naglo startao svoj automobil, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo - navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Sumnja se da je potom vožnjom unazad prešao pneumatikom preko nogu oštećenog nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada, kroz nekoliko sati preminuo.

- Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja, Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru. Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva, pa je produžio pritvor D. I. za još dva mjeseca - dodaje se u saopćenju.

Nakon produženja pritvora Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, nastavlja istragu u ovom predmetu, te daljnje procesuiranje D. I.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.