Međutim, Vajukić je sinoć uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Veselića, te se iz tog razloga danas nije pojavio u banjalučkoj sudnici gdje mu se trebalo suditi za drumsko razbojništvo od prije dvije godine.

- Za danas je bilo zakazano ročište u krivičnom predmetu protiv optuženog zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i krivičnim djelom razbojništva, a koje nije održano jer mu optuženi nije pristupio - potvrdila je za Faktor portparolka suda Slavica Divjak.

Banjalučka policija je Vajukića uhapsila u decembru 2018. godine. On je optužen da je 19. decembra oko dva sata, na lokalnom putu u mjestu Miloševci, općina Laktaši, svojim automobilom "golf" presreo "mercedes", onemogućio mu dalje kretanje, te na silu izvukao 24-godišnjaka i nanio mu povrede, te ukrao oko 500 KM. Pretresom kuće i pomoćnog objekta u mjestu Koljani pronađena je odjeća i obuća sa tragovima krvi i novac.

U Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjoj Luci danas je, po nalogu tužioca, završena obukcija tijela žrtve, kojom je utvrđeno da su mu nanesene višestruke povrede nakon čega je bačen u bunar.