open-navfaktor-logo
search
Zapalili ubijenu osobu
Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu predati kantonalnom tužilaštvu
Dvojica muškaraca osumnjičenih da su počinili ubistvo u Odobašinoj ulici u Sarajevu predati su danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
29.04.2022. u 13:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će u zakonskom roku donijeti odluku u vezi s njihovim daljnjim statusom.

Informaciji o privođenju u Tužilaštvo prethodilo je saopćenje iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o hapšenju ovih osoba zbog sumnji da su počinile ubistvo u Odobašinoj ulici te izazvale opću opasnost.

- Nakon uviđaja na mjestu događaja, utvrđeno je da je požar u ulici Odobašina, općina Centar, namjerno izazvan prethodnog dana, a u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo NN osobe. Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN osoba zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom usljed čega je smrtno stradala, a potom zapaljena - navedeno je u saopćenju MUP-a.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci.

- Intenzivnim radom na rasvjetljavanju spomenutog krivičnog djela, istog dana u 16.30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali, pronašli i lišili slobode: A. R. (1986) i F. B. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela - ubistvo i izazivanje opće opasnosti te ih predali u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS - navodi MUP KS.

Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu - 29. 4. 2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.