open-navfaktor-logo
search
Pronađeno vozilo
Osumnjičeni za ubistvo u Nedžarićima lociran na padinama Igmana, u toku akcija hapšenja
Jake policijske snage trenutno "češljaju" ovo područje, a kako saznajemo, u okolini sela Šerifići, na području RS-a, pronađen je njegov automobil "golf 2"
05.11.2019. u 12:52
get url
text

U toku je akcija hapšenja osumnjičenog za ubistvo žene koje se rano jutros dogodilo u sarajevskom naselju Nedžarići, a iz izvora bliskih MUP-u KS potvrđeno je za Faktor da se radi o Nedžadu Čauševiću. 

On se sumnjiči da je rafalom iz automatske puške pucao u Sanelu Trstena (39), sa kojom je, navodno, bio u vezi. Pretpostavlja se da je motiv za ovaj strašni zločin ljubomora.

Prilikom pucnjave na čak 50 metara udaljenosti slučajno je pogođena i teško ranjena radnica KJKP Park S. M. (59). Ona je zbrinuta na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a i van je životne opasnosti. 

Čaušević je, kako saznajemo, nastanjen u selu Šerifići, na padinama planine Igman, na liniji razgraničenja između Republike Srpske i Federacije BiH.

Jake policijske snage trenutno "češljaju" ovo područje, a kako saznajemo, u okolini sela, na području RS-a, pronađen je njegov automobil "golf ".

S obzirom na to da puška nije pronađena, osumnjičeni se smatra naoružanim i opasnim. 

Uviđaj, kojim su na mjestu ubistva rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, završen je oko 11.30 sati, te je Alejom Bosne Srebrene normalizirano odvijanje saobraćaja, kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.