open-navfaktor-logo
search
Istraga
Osumnjičeni za ubistvo Krunića: Đukanović priznao da je dao pušku Kovačeviću?
Postojanje DNK traga Benedija Đukanovića na puškama kojim je izvršeno ubistvo bio bi krunski materijalni dokaz, a samim tim i najava dugogodišnje robije, objasnio izvor iz istrage 
26.06.2019. u 13:47
get url
text

Benedi Đukanović, osumničeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, tokom saslušanja u Tužilaštvu RS-a je priznao da je dao pušku saučesniku Željku Kovačeviću zvanom Strijelac, jer je ovaj tražio da ide u lov na ptice.

Đukanović i Kovačević, koji je ubijen nakon sačekuše, označeni su kao direktni izvršioci ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, koje se dogodilo 22. aprila u večernjim satima u Glamočanima kod Banje Luke.

Izvor portala Srpskainfo iz istrage objasnio je da je izjava Đukanovića, kojom potvrđuje da je njegova puška koja je korištena prilikom ubistva Krunića i Pavlovića, data kako bi osumnjičeni potvrdio da je njegov DNK na oružju, ali i negirao da ima veze sa ubistvima.

– Postojanje DNK traga Benedija Đukanovića na puškama kojim je izvršeno ubistvo bio bi krunski materijalni dokaz, a samim tim i najava dugogodišnje robije – objasnio je izvor iz istrage.
Odbjegli ubica Benedi Đukanović predao se 12. juna u večernjim satima u Policijsku stanicu Ilidža u Sarajevu.

Skoro dva mjeseca Đukanović se skrivao na širem području Sarajeva.

Istraga još nije utvrdila gdje je Đukanović sakrio bijelu "golf sedmicu" kojom je pobjegao iz Banje Luke nakon ubistva i u kojoj ga je policija kritične noći zaustavila na području Dervente tokom redovne kontrole saobraćaja.

Sumnja se kako je Đukanović automobil predao članovima automafije koji su ga rastavili, ali ove informacije za sada nisu potvrđene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.