Gilbert Dragon (52), bivši policijski komesar, umro je od srčanog udara, saopćila je Marie Leslie Noel, dodajući da je dvije sedmice pokušavala da ga prebaci u bolnicu da bude testiran na COVID-19.

- Konačno sam dobila odobrenje da ga prebacim u bolnicu u popodnevnim satima i on je preminuo na putu ka bolnici. Borila sam se dvije sedmice da ga prebacim - kazala je Noel.

Ministar unutrašnjih poslova Liszt Quitel nije odgovorio na zahtjev za komentarom.

Haićanska nacionalna policija saopćila je u augustu da je Dragon bio u kontaktu s ostalim osumnjičenima u noći Moiseovog ubistva 7. jula i da je učestvovao na sastancima na kojima je ono planirano.

Noel je kazala da je njen suprug nepravedno zatočen i da je spavao u njihovom domu u noći kada se ubistvo desilo. Dodala je da je došao da razgovara s istražiteljima po vlastitoj želji nakon što je čuo da policija traga za njim.

- S velikim nestrpljenjem očekujem suđenje jer želim vidjeti dokaz koji oni imaju - kazala je.

Haićanske vlasti uhapsile su više od 25 ljudi, među kojima i grupu kolumbijskih vojnih oficira, u vezi s istragom Moiseovog ubistva.

Turske vlasti uhapsile su  osumnjičenog Samira Handala u Istanbulu, saopćio je haćanski ministar vanjskih poslova Claude Joseph u ponedjeljak, prenosi Retuers.