open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Osumnjičeni za rasturanje droge: Uhapšeni u akciji "Mak" predati Tužilaštvu KS
Akciji hapšenja prethodila je višemjesečna istraga, a jučer je pretreseno devet lokacija u Sarajevu, gdje su pronađeni i oduzeti heroin, spid, marihuana, vage, oružje, municija...
17.07.2019. u 10:18
get url
text

Pripadnici Federalne uprave policije predali su jutros u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo sedam osoba uhapšenih jučer u akciji "Mak", a koje se sumnjiče za proizvodnju i promet opojnih droga.

U akciji izvedenoj pod nadzorom Tužilaštva KS, uhapšeni su A. M. (31), A. D. (35), M. M. (41), M. Š. (34), S. K. (52) E. Dž. (53) i E. Dž. (46),  potvrđeno je ranije iz FUP-a.

{$galerijaFotografija}

Akciji hapšenja prethodila je višemjesečna istraga, a jučer je pretreseno devet lokacija u Sarajevu, gdje su pronađeni i oduzeti heroin, spid, marihuana, vage za precizno mjerenje, oružje i municija, mobiteli, SIM kartice, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osim toga, prilikom pretresa stambenog objekata koji koristi osumnjičeni M. M., pronađena je određena količina akcizne robe bez porijekla, koja je oduzetna na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija Mak, Privođenje dilera u tužilaštvo 17.07.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.