Produžen pritvor

Osumnjičeni za malverzacije s vozačkim dozvolama u Sarajevu ostaju iza brave

Objavljeno: 07.11.2019. u 16:10 Autor: M. M.

Referentica u MUP-u KS Hasiba Zajković zadržana je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Omer Sejdić je zadržan zbog opasnosti od bjekstva, dok je Ramizu Topaloviću pritvor produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu

U akciji pretresane i službene prostorije MUP-a KS

FOTO: ARHIV

Referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru administarcije MUP-a Kantona Sarajevo, te posrednik i korisnik lažne vozačke dozvole, koji su prije mjesec pritvoreni nakon hapšenja u akciji vezanoj za malverzacije sa izdavanjem vozačkih dozvola, ostaju u pritvoru do 5. januara 2020. godine, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, nakon hapšenja devet osoba, u pritvoru je, odlukom suda, zadržano troje njih. Terete se za krivična djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenja isprava.

Referentica u MUP-u KS Hasiba Zajković zadržana je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Omer Sejdić je zadržan zbog opasnosti od bjekstva, dok je Ramizu Topaloviću pritvor produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu.

Nakon akcije se moglo čuti da je na ovaj način izdato najmanje deset vozačkih dozvola, ali je, kako nam je potvrdio Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS,  u međuvremenu istraga proširena na još 25 dokumenata izdatih na nezakonit način.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije