open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a KS
Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Bihaću uhapšeni u Sarajevu
U Sarajevu su danas uhapšena dvojica državljana Afganistana zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa nedavnim dvostrukim ubistvom u bihaćkom naselju Žegar. 
08.10.2020. u 18:21
get url
text

U sukobu dvije veće grupe migranata koji se dogodio 30. septembra u večernjim satima dvije osobe su ubijene, a 18 ih je povrijeđeno, od čega ih je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću sa teškim povredama zbrinuto 10. 

VEZANI TEKST - Učestali okršaji migranata sa smrtnim ishodom u Krajini, policija nemoćna, a iz EU-a drže pridike

Policija je dojavu o sukobu dobila od mještana koje su uznemirili metež i zapomaganje.

Kako je tada saopćeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, svi povrijeđeni su državljani Pakistana, a policiji su kazali da su ih napali državljani Afganistana, koji su se razbježali po nepristupačnom šumskom terenu, na granici BiH i Hrvatske i policija za njima traga.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, pronašli su i identifikovali, te danas oko 15.30 sati, lišili slobode dvojicu državljana Afganistana, koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela bistvo iz člana 166. KZ FBIH počinjeno na području Unsko-sanskog kantona - potvrdio je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kako je dodao, osumnjičeni su zadržani u prostorijama za zadržavanje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će biti predati u dalju nadležnost policiji USK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.