open-navfaktor-logo
search
Slijedi ispitivanje
Osumnjičeni u predmetu "Start" predati Tužilaštvu BiH
Osumnjičeni u predmetu "Start" danas su u poslijepodnevnim satima predani Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje će ih ispitati postupajući tužilac, koji će nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, kao i podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.
10.05.2023. u 18:55
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS saopćilo da je četvero uhapšenih u akciji "Start", a MUP KS da ih je sedmero, izuzet novac, nakit...

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela - organiziranog kriminala i pranja novca u velikim iznosima.

U okviru istražnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva "Start", policijski istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su blokadu računa u iznosu većem od pola miliona KM, fizičkih i pravnih osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon što se završi ispitivanje osumnjičenih u Tužilaštvu BiH, bit će poznato za koliko osoba će biti zatražen pritvor ili mjere zabrane, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nešto ranije uhapšeni u istoj akciji, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretarka općine Alma Destanović predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim njih dvoje, jučer su su uhapšeni i Elmedin Karišik te Seid Hadžibajrić. Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.