open-navfaktor-logo
search
Saradnik Darka Eleza
Osumnjičen za ubistva Tigra i Ostojića: Vladan Pejušić izručen BiH
Pripadnici Sudske policije BiH na graničnom prelazu Rača od kolega iz Srbije preuzeli su osumnjičenog Vladana Pejušića, zvanog "Sarajlija" (koristi i identitet Mirko Vukmirović), rođenog 1987. godine, te ga prevezli u Tužilaštvo BiH.
13.03.2023. u 17:17
get url
text

Nakon dovođenja, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice.

Tužilaštvo BiH za osumnjičenim traga duže vrijeme, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH.

VEZANI TEKST - Osumnjičen za ubistva Tigra i Ostojića: Uskoro izručenje Vladana Pejušića Bosni i Hercegovini?

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, povezanih sa nizom krivičnih djela.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, nastavljaju istragu u ovom predmetu, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Uhapšeni Vladan Pejušić, alias Mirko Vukmirović, dovodi se u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića Tigra 2018. gopdine i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

Uhapšen je 13. marta u Novom Sadu, a pred sudijom za prethodni postupak, kako je potvrđeno iz tamošnjeg suda, izjasnio se da pristaje na pojednostavljeni postupak ekstradicije.

Ime Vladana Pejušića se do sada više puta pojavljivalo u istrazi koja se vodila protiv Darka Eleza zbog organizovanog kriminala i ubistava Miličevića i Ostojića.

Jedan od svjedoka u tom postupku u iskazima je označio Pejušića kao čovjeka koji je učestvovao u organizaciji ovih ubistava, a što je spominjano na ročištima Elezu u Sudu BiH.

Siniša Miličević zvani Tigar ubijen je 31. maja 2018 ispred ulaza u zgradi gdje je živio sa suprugom i dvoje djece. Ubica je u njega ispalio tri metka, a četvrti ga je okrznuo.

Njegova porodica nikada javno nije govorila o mogućim motivima ubistva. Miličević je bio poznat kao vlasnik ugostiteljskog objekta "Rodeo" u Istočnom Novom Sarajevu.

Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je 2. januara 2019. godine u sačekuši u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu ispred svog kluba "Sparta".

Napadač, koji je bio maskiran fantomkom je u Ostojića pucao čim je ovaj izašao iz automobila ispred kluba. Ostojić je, teško ranjen, pao na asfalt, a ubrzo nakon toga je preminuo.

Prema nekim ranijim informacijama iz istrage, motiv za njegovo, ali i ubistvo Miličevića je reketiranje.

Ostojić i Miličević su navodno bili bliski i sa Elezovim zakletim neprijateljem Đorđem Ždralom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.