open-navfaktor-logo
search
Podnijela zahtjev sudu
Osuđena za ubistvo ugostitelja: Sunita Hindić se planira udati u zatvoru
Sunita Hindić (22), koja je nepravosnažno osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55) planira se udati u zatvoru.
15.01.2021. u 19:55
get url
text

Hindić, koja se nalazi u pritvorskoj ćeliji mostarstkog KPZ-a, Kantonalnom sudu u Mostaru podnijela je zahtjev da joj se u KPZ-u odobri vjenčanje sa zatvorenikom mostarskog zatvora Feridom Suljovićem Ćićom. Sud još nije donio odluku o njenom zahtjevu u kome je navela da se želi vjenčati sa svojim vanbračnim suprugom Suljovićem.

Iz KPZ-a Mostar ističu da pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora. Dodali su da zahtjev za oodobrenje vjenčanja nije podnio Suljević, što bi bila uobičajena praksa u ovom slučaju. Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili vjenčati, za sada nije poznato.

Hindić čeka konačnu presudu. Vrhovni sud FBiH je zakazao apelacionu sjednicu nakon žalbe Tužilaštva HNK na prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Mostaru.

Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici nakon što se krajem augusta nije vratio u mostarski zatvor gdje izdržava kaznu zbog teških krađa. On je ranije presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Marija Tomasa 2010. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.