open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno zbog oštećenja povjerioca
Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Mustafu Hasanbegovića zbog krivičnog djela oštećenje povjerioca.
03.06.2022. u 15:58
get url
text

Na osnovu sporazuma, Sud ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine, računajući od pravosnažnosti presude, ne učini novo krivično djelo.

Optužnica Tužilaštva KS teretila je Hasanbegovića da je od 12. oktobra 2016. godine do 27. marta 2019. godine u Sarajevu, kao direktor firme "Nerdi komerc trgovina" d.o.o. Sarajevo oštetio povjerioca firmu "Inter logistika" d.o.o. Banja Luka. 

Prema optužnici, učinio je to tako što je u više navrata onemogućio povjerioca da izmiri obaveze po presudi Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci kojom je određeno izvršenje i to zapljenom, procjenom i prodajom pokretnih stvari (tri motorna vozila), tako što je ista vozila izmjestio da se ne bi izvršila njihova procjena.

- Na taj način onemogućio je povjerioca "Inter logistika" d.o.o. Banja Luka da namiri svoje potraživanje i oštetio ga za iznos od 4.314, 65 KM - saopćilo je Tužilaštvo KS..

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.