Glumac Goran Jevtić (41), koji je odlukom Višeg suda u Somboru osuđen na deset mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnika, u četvrtak večer je u matičnom pozorištu "Boško Buha" igrao u prvoj predstavi ("39 stepenika") poslije izricanja presude.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, prije donošenja konačne presude glumcu je ostala još mogućnost žalbe Ustavnom sudu, pa će Jevtić nastaviti da radi svoj posao, kao i do sada, i na sceni matičnog teatra, ali i u drugim pozorištima. Do kraja oktobra, Jevtića očekuje pet predstava na programu "Buhe", u Teatru "Vuk" sredinom mjeseca jedan naslov, kao i jedan na sceni Narodnog pozorišta. Inače, on je u stalnoj postavci predstave za decu "Aladinova čarobna lampa", gdje glumi duha iz lampe.

Jevtiću, kojem je Osnovni sud u Somboru u martu izrekao prvostepenu presudu od 10 mjeseci kućnog zatvora, zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada, kazna je preinačena u deset mjeseci zatvora u nekoj od kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Jevtić, i tužilac, a Veće Višeg suda u Somboru u utorak je odlučilo da preinači kaznu jer je ocjena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Osim zatvorske kazne, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim L. K.

Optužnica je teretila Jevtića da je u augustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu pozorišta u Somboru poslije tradicionalne manifestacije "Pozorišni maraton". Istraga protiv glumca je pokrenuta naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dječaka.

Kako nezvanično saznajemo, još nije poznato ni da li će se Jevtićevo ime naći u registru pedofila. Naime, ta procedura nije automatizovana, već zavisi od suda pred kojim se vodio proces.

- Nakon pravosnažne i izvršne presude na sudu je da obavijesti Ministarstvo pravde o sankciji i zatraži upis u registar. Da li će to biti i urađeno zavisi od suda u Somboru - kažu  izvori u Nemanjinoj.