open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Ostavio migrante da se dave u Kupi i pobjegao: Vozač kombija i dalje u bjekstvu
Policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tokom pružanja ljekarske pomoći na mjestu događaja preminula
25.08.2019. u 22:21
get url
text
Rijeka Kupa: Mjesto gdje je došlo do nesreće
Rijeka Kupa: Mjesto gdje je došlo do nesreće

Sisačko-moslavačka policija saopćila je večeras da su oko 18.15 sati na izlazu iz Republike Hrvatske, na graničnom prijelazu Bajakovo u redovnoj autobusnoj liniji, zatečene tri muške osobe koje se dovode u vezu s događajem u kojem je kombi s migrantima sletio u rijeku Kupu, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Zatečene su tri muške osobe koje se dovode u vezu počinjenja krivičnog djela na štetu 11 migranata. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje - naveli su iz policije.

Hrvatski mediji, pozivajući se na izjave načelnika Uprave za granicu MUP-a Zorana Ničena, javljaju da su na granici sa Srbijom zadržane tri osobe koje policija dovodi u vezu s pomenutim događajem, ali među njima nije počinitelj, vozač kombija, za kojim i dalje tragaju.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, oko tri sata iza ponoći, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo s migrantima.

Vozač se nije zaustavio, već je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone u rijeku.

Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tokom pružanja ljekarske pomoći na mjestu događaja preminula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.