open-navfaktor-logo
search
Kapiten Aston Ville
Ostao bez vozačke dozvole: Grealish žestoko kažnjen zbog saobraćajne nesreće
Kapiten Aston Ville Jack Grealish (25) kažnjen je oduzimanjem vozačke dozvole na devet mjeseci, te novčanom kaznom od 100.000 eura zbog izazivanja saobraćajne nesreće u martu, objavili su engleski mediji.
15.12.2020. u 20:15
get url
text

Engleski reprezentativac je izazvao saobraćajnu nesreću kada se vraćajući s jedne zabave udario u tri parkirana automobila, a potom se sa svojim Range Roverom zabio u zid.

Zanimljivo, nesreća se dogodila 24 sata nakon što je Grealish pozvao Britance da poštuju pravila uvedena zbog koronavirusa i ostanu kod kuće.

Da stvar bude gora fudbaler Aston Ville i engleski reprezentativac napustio je mjesto nesreće prije dolaska policije, pa nije obavio alkotest, no svjedoci tvrde kako je bio u alkoholiziranom stanju. Policija je objavila snimke s nadzornih kamera na kojima se vidi kako Grealish zabija svoj automobil u parkirana vozila.

Fudbaleru neće biti problem platiti kaznu jer sedmično zarađuje oko 150.000 eura, a klub ga je kaznio još u martu, nedugo nakon što je skrivio saobraćajnu nesreću poslije "lockdowna".

Grealish je tada bio primoran određeni iznos donirati jednoj dobrotvornoj ustanovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.