open-navfaktor-logo
search
Poklon
Ostao bez riječi: Efendiji Asimu Esmiću učenici i kolege priredili veliko iznenađenje
Efendiji Asimu Esmiću , glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj, omladina kojoj drži sedmičnu halku i kolege, jučer su priredili veliko iznenađenje. Na poklon je dobio putovanje na umru.
22.01.2022. u 16:25
get url
text

- Najljepši su momenti kada insan ostane bez riječi zbog ljepote, iskrenosti, poštovanja i dokazane ljubavi. Kad svaka lijepa riječ bude zamijenjena suzama radosnicama i iskrenim zagrljajem. Kad insan misli da sanja. Večeras sam posebno sretan, Allahu Uzvišenom neka je hvala. Sretan sam zbog iznenađenja koje su mi priredili mladi ljudi, moja omladina i moje kolege, kao znak zahvalnosti za hajr koji kontinuirano činimo proteklih godina - napisao je Asim ef. Esmić na Facebooku.

Pozvali su me "na sijelo", naveo je on, jer u zimskom periodu pravimo malu pauzu na našoj sedmičnoj halki za mlade. Ničim nisam mogao naslutiti kakvo su mi iznenađenje priredili.

- Počeli su sa Kur'anom, pripremili prezentaciju fotografija sa naših halki, druženja i aktivnosti u proteklim godinama, jedan divni insan me upitao šta je telbija i misleći da traži odgovor - odgovorio sam mu, komentarisao sam fotografije koje su izabrali i šalio se kako su bili mali kad smo počeli naša druženja. Najednom, počeli su učiti "U Medinu pošao bih" i tad mi je sve bilo jasno. Ali, tad više nije bilo riječi. Tražili su da pročitam: "U Mekki nas se sjetite dovama kraj Kabe, a u Medini prenesite selame i salavate na Poslanika, a.s" - napisao je na Facebooku.

Sretan sam i ponosan, napiso je ef. Esmić, na moju omladinu i moje kolege.

Neizmjerno hvala Gospodaru Milostivom koji me je počastio da sa njima dijelim ovo vrijeme i da zajedno naš Kladanj činimo boljim mjestom za generacije koje će ovdje živjeti. Dobri ljudi, omladino moja, drage kolege i vjeroučiteljice, svi vi koji ste doprinijeli mojoj sreći, hvala vam. Neka vam Bog Uzvišeni nadoknadi iz Svoje riznice. Volim vas. Neka vas Gospodar Uzvišeni voli i čuva od svakog iskušenja i belaja - poručio je u svojoj objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.