open-navfaktor-logo
search
Lider NES-a
Ostaju li u vlasti: Ogrešević bez komentara o sastanku u Zenici, ne zna ništa o razgovoru "Osmorke" i SNSD-a
Predstavnici stranaka "Osmorke" sastali su se jučer u Zenici nakon prijetnje koalicionih NES-a i Stranke za Bosnu i Hercegovinu da će izaći iz državne vlasti zbog politike Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.
05.01.2023. u 11:46
get url
text

Javnosti se nakon sastanka obratio lider SDP-a Nermin Nikšić koji je kazao da će prolongirati dostavljanje imena za formiranje Vijeća ministara kako bi obavili krug konsultacija sa potpisnicima sporazuma, odnosno SNSD-om i HDZ-om, te Fuad Kasumović, lider Bh. inicijative-Kasumović Fuad, koji je također rekao da se moraju obaviti dodatne konsultacije, uz raniju ocjenu da su razgovarali u opušenoj atmosferi.

VEZANI TEKST - NES i SBiH: Država je važnija od par ministarskih fotelja, "Osmorka" mora zaustaviti pregovore s Dodikom

Kontaktirali smo Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a, kao jednog od učesnika sastanka i povoda za razgovore „Osmorke“, i pitali šta je zapravo bilo na sastanku i da li je išta riješeno.

Međutim, ovoga puta Ogrešević je rekao da ne bi sada ništa komentarisao.

Pitali smo ga i da li je danas sastanak "Osmorke" i SNSD-a, kako su objavili pojedini mediji, ali on o tome nije bio upoznat.

Ogrešević je sinoć nakon sastanka bio neodređen u svojoj izjavi medijima.

Između ostalog je negirao da iza nezadovoljstva NES-a i SBiH stoje pozicije u vlasti koje su im ponuđene.

VEZANI TEKST - Ogrešević: Ne očekujemo da možemo čarobnim štapićem mijenjati ljude i njihove stavove

- To zaista nije tako. Ovo je ozbiljan trenutak kada se treba ići ka finišu u formiranju vlasti, pitanja su vrlo bitna za državu. Bitno je i kako ćemo se odnositi jedni prema drugima i šta ćemo govoriti jedni drugima. Ne možemo se vrijeđati, nazivati pogrdnim imenima, biti bahati - kazao je.

Nije odgovorio da li ostaju dio koalicije.

- Nije samo pitanje matematičkog formiranja vlasti, ono je sušinske prirode hoćemo li sljedećim koracima napraviti nešto dobro ili loše - kazao je Ogrešević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.