open-navfaktor-logo
search
Nemoralna ponuda
Ostaje li Hrvatska bez selektora: Kinezi mame Dalića sa 30 miliona eura!?
U slučaju da prihvati ponudu anonimnog kineskog kluba, s osam miliona eura po sezoni ponio bi titulu najplaćenijeg hrvatskog trenera
04.10.2018. u 12:36
get url
text

Zanimanje za Zlatka Dalića nije splasnulo ni dva i po mjeseca nakon završetka Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji i osvajanja historijskog srebra s hrvatskom reprezentacijom.

Prema službenim informacijama s Dalekog istoka, još uvijek javnosti nepoznati kineski prvoligaš ponudio je aktualnom hrvatskom selektoru nemoralan ugovor, piše Index.hr.

Uz izdašne bonuse - koji uključuju nagrade za osvajanje lige i kupa - Zlatko Dalić u tri bi godine mogao zaraditi tridesetak miliona eura. Po sezoni bi zarađivao osam miliona eura neto. S obzirom na ozbiljnost ponude, Kinezi inzistiraju na odgovoru do kraja tekuće sedmice.

Zlatko Dalić u proteklom razdoblju je redom odbio službene ponude egipatske, kolumbijske, uzbekistanske, japanske, iranske i južnokorejske reprezentacije. U dogovoru s Hrvatskim fudbalskim savezom tokom augusta ugovor je produžio do završetka Evropskog prvenstva 2020. godine.

Međutim, u slučaju da ipak prihvati bogatu i nesvakidašnju ponudu anonimnog kineskog kluba, s osam miliona eura po sezoni ponio bi titulu najplaćenijeg hrvatskog trenera. Trenutno je najplaćeniji Niko Kovač, Bayernov trener koji neslužbeno godišnje zarađuje između pet i šest miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.