open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Osoblje Kantonalnog suda u Zenici ponovo evakuisano zbog lažne dojave o bombi
Zbog nove dojave o postavljenoj bombi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, evakuisano je osoblje tog suda - potvrdila je Feni portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić. Ispostavilo se da je dojava bila lažna.
15.04.2022. u 10:20
get url
text

- Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, jutros oko 8.30 sati, zaprimila je telefonski poziv o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi tog suda. U toku su standardne procedure u ovakvim situacijama, odnosno obavlja se kontradiverzioni pregled zgrade  - istakla je jutros Alić.

Dio Masarykove ulice koji vodi prema zgradi tog suda obilježen je policijskim trakama te je zaustavljen i saobraćaj.

– Telefonska dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda stigla je u 08.35, a već do 08.50 sati svi su zaposlenici su bili i evakuisani iz zgrade - kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Naknadno je saopćila da je kontradiverzionim pregledom zgrade Kantonalnog suda u Zenici utvrđeno da je jutrošnja dojava o postavljenoj bombi bila lažna.

- KDZ pregled je okončan u 10.45 sati, a utvrđeno je da je dojava o postavljenoj bombi bila lažna - istakla je Alić.

Prije dvije sedmice, 1. aprila, također je bila upućena dojava o postavljenoj bombi u zgradi KSZ-a, ali se i tada ispostavilo da je bila lažna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.