open-navfaktor-logo
search
Prvostepena presuda
Osnivač Naroda i pravde u Krajini Halil Bajramović osuđen na tri godine zatvora
Kantonalni sud u Bihaću 13. juna ove godine izrekao je prvostepenu presudu kojom je optuženi Halil Bajramović oglašen krivim da je počinio krivično djelo obmane pri davanju kredita ili drugih pogodnosti te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.
29.06.2022. u 17:58
get url
text
Bajramović u društvu s Elmedinom Konakovićem i Kemalom Ademovićem
get url
text

Podsjećamo, Halil Bajramović iz Rujnice kod Cazina, nastanjen u Bihaću, jedan je od osnivača stranke Narod i pravda u Krajini, a na prošlim Općim izborima bio je kandidat NiP-a za Skupštinu Unsko-sanskog kantona.

VEZANI TEKST - Osnivač Konakovićeve stranke u Krajini optužen za više krivičnih djela

- Bajramović je presudom oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, dok je odbijena optužba za krivično djelo podstrekavanja na izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Optuženi Halil Bajramović kao podstrekač i Rifet Alibabić kao izvršilac, oslobađaju se od optužbe da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave. Optuženi Rifet Alibabić, Sanel Havić i Halil Bajramović oslobađaju se od optužbe da su kao pomagači počinili krivično djelo oštećenja povjerioca - navodi se u saopćenju Kantonalnog suda u Bihaću.

Presuda nije pravosnažna i protiv nje je dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.