open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Oslabljeno Sarajevo slavilo u Prijedoru, Posušje protiv prvaka stiglo do prve pobjede
Fudbaleri Sarajeva upisali su drugu ovosezonsku pobjedu nakon što su s 2:0 slavili u gostima kod Rudara iz Prijedora u meču 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je prvi ovosezonski trijumf upisalo Posušje. Novajlija je s 1:0 savladao aktuelnog prvaka Borca.
08.08.2021. u 18:50
get url
text

Uprkos teškim vremenski uvjetima za igru, prvo poluvrijeme utakmice između Rudara i Sarajeva ponudilo je prilično zanimljiv fudbal. Prilika nije manjkalo, ali ni golova.

Darko Bodul je u četvrtoj minuti iz slobodnjaka s velike udaljenosti zaprijetio Šćekiću, a uzvratio je Jakupović poslije kornera u devetoj minuti. Njegov šut glavom, poslije ubačaja iz kornera, otišao je pored gola gostiju.

Čuvar mreže Sarajeva u Belmin Dizdarević u 19. minuti dobro intervenisao nakon šuta Santosa, da bi četiri minute kasnije učestvovao u akciji za vodeći gol Bordo tima.

Darko Bodul je glavom lijepo prebacio loptu za Bagarića nakon ispucavanja Dizdarevića, a napadač Sarajeva je lijepim lobom pogodio za 0:1.

Četiri minute kasnije mogao je Bagarić udvostručiti prednost gostiju, no nije se najbolje snašao nakon dodavanja Kobiljara.

Šest minuta prije kraja Sarajevo je udvostručilo vodstvo nakon što je Nikola Madić poslije centaršut Bodula glavom pogodio vlastitu mrežu.

Iako su bili oslabljeni neigranjem nekoliko izuzetno važnih igrača, što zbog suspenzija i povreda, što zbog administrativnih problema, fudbaleri Bordo tim su u nastavku znali održati prednost, a mogli su i do uvjerljivije pobjede.

Veliku priliku na startu drugog dijela, tačnije u 53. minuti propustio je Kobiljar, koji se našao u situaciji "1 na 1" sa domaćim golmanom, ali je šutirao pored gola.

Za razliku od prvog dijela, drugo je bilo dosta mirnje, pa je Sarajevo na kraju upisalo drugu ovosezonsku pobjedu, dok je Rudaru ovo bio drugi poraz. Izabranici Gorana Sablića u narednom kolu ugostiti će Radnik iz Bijeljine, dok Rudar gostuje na Grbavici.

U drugom susretu, koji je počeo pet minuta ranije u odnosu na meč u Prijedoru, Posušje je s 1:0 savladalo Borac i tako stiglo do prvog trijumfa u ovoj sezoni.

Pobjednika na stadionu Mokri Dolac odlučio je pogodak Dominika Begića iz 44. minute utakmice.

Vrijedi spomenuti da je glavni sudija utakmice Zoran Grbić pokazao dva crvena kartona, po jedan obje strane, pa je su timovi dobar dio drugog poluvremena igrali 10 na 10.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.