open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Oslabljeni Radnik preslab za Velež, četvrta pobjeda Dudićevih Rođenih
Fudbaleri Veleža zabilježili su četvrtu ovosezonsku pobjedu nakon što u meču devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:1 savladali Radnik iz Bijeljine.
26.09.2020. u 19:49
get url
text

Oslabljeni sastav Radnika u kojem nije bilo suspendovanih Mekića i Huseinbašića, te povrijeđenog Karića, rano je stigao do vodstva. U šestoj minuti mrežu Rođenih pogodio je Kenan Šarić, svega nekoliko trenutaka nakon što je na suprotnoj strani zbog ofasajda poništen pogodak Brandaa.

U 26. minuti Fejsal Mulić je odlično šutirao glavom, no pogodak stasitog napadača domaćeg sastava spriječila je sjajna intervencija Dabilora Kozića.

U novoj prilici Mulić je bio u 37. minuti, nakon što ga je odlično proigrao Brandao, no udarac srbijanskog internacionalna završio je pored gola.

Gosti iz Semberije u prednosti su bili sve do 40. minute kada je Obren Cvijanović pogodio za izjednačenje, a s 1:1 otišlo se na pauzu.

Dobar momentom s kraja prvog dijela utakmice izabranici Feđe Dudića prenijeli su i u nastavak meča. Poslije pet minuta igre u nastavku Rođeni su stigli do totalnog preokreta. Zeljković je matirao Kozića poslije odličnog proigravanja Ćivića.

U tim trenucima Mostarci su dominirali terenom stadiona u Vrapčićima. Dvije dobre prilike u 53. i 54. minuti imali su domaći. Prvu je zapucao Mulić, dok je šut Cvijanovića "skinuo" Kozić.

Većih uzbuđenja i prilika nije bilo sve do 79. minute kada je Haris Ovčina dobro šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otiša pored gola.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa je Veležu četvrta ovosezonska pobjeda donijela pomak s petog na četvrto mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.