open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Osjećaj ugroženosti: Vulić i Zvizdić jedno pored drugog na sastanku
Sanja Vulić, predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, zatražila je posebno osiguranje za zastupnike iz RS-a, između ostalog i na mjestima gdje je god prisutan Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma, zbog čije se izjave navodno osjećaju ugroženo. 
24.05.2023. u 11:04
get url
text
Sanja Vulić i Denis Zvizdić

VEZANI TEKST - Vulić: Mirsad Vilić odobrio pojačane mjere osiguranja ispred Parlamenta BiH zbog zastupnika iz RS-a

O tom osjećaju ugroženosti govori fotografija sa sastanka s predstavnicima Misije OSCE-a gdje jedno pored drugog sjede Vulić i Zvizdić, a nikakvo "posebno osiguranje" nije u prostoriji.

Vulić je inicijativu za dodjeljivanje osiguranja uputila ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću uoči današnje sjednice Zastupničkog doma. 

- Dok ne utvrdite da su srpski poslanici sigurni, molim da nam osigurate posebno osiguranje tokom boravka u zgradi Parlamentrane skupštine. Zaštita pripadnika sigurnosnih agencija neophodna nam je ispred Kluba zastupnika SNSD, tokom sjednica Zastupničkog doma, te na mjestima gdje god je Zvizdić prisutan zajedno sa Srbima - navela je Vulić u inicijativi upućenoj Nešiću, objavila je agencija Srna.

Vulić je danas izjavila da je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić odlučio je da pojača mjere osiguranja ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.