open-navfaktor-logo
search
Sedam razloga
Osipanje partije: Predsjednik mostarskog SDP-a Edin Zagorčić podnio ostavku
Ovim se nastavlja osipanje SDP-a, koji je, što zbog odluka o isključenju istaknutih kadrova, što zbog nezadovoljstva članova, svakodnevno suočen s problemima
25.07.2019. u 22:42
get url
text
Edin Zagorčić: Podnio ostavku

Predsjednik mostarskog SDP-a Edin Zagorčić podnio je ostavku na ovu funkciju zbog nezadovoljstva stanjem u partiji. On je svoju odluku obrazločio u sedam tačaka koje je javno objavio na Facebooku.

Ovim se nastavlja osipanje SDP-a, koji je, što zbog odluka o isključenju istaknutih kadrova, što zbog nezadovoljstva članova, svakodnevno suočen s problemima.

Zagorčić je kao prvi razlog naveo "nekorektan i ignorantski odnos rukovodstva Partije prema legalno izabrnim organima gradske organizacije", zatim "formiranje duplog izbornog štaba, podržanog od predsjednika SDP-a" te izdaje "gradske organizacije od strane pojedinih članova GO Mostar bliskih predsjedniku SDP-a".

Također, Zagorčić je kao razlog za ostavku naveo i "napuštanje SDP-a od strane dugogodišnjih članova koji se nisu ogriješili o Statut SDP-a ili prešli u druge stranke", ali i lošu kadrovsku politiku, neodgovoran odnod prema imovini SDP-a te pogubnu finansijsku politiku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.