open-navfaktor-logo
search
119. gradski derbi
Osim: Znamo i mi bacati šuplju, nećemo nasjesti na Husrefovu priču
Sarajevski premijerligaši u gradski derbi ulaze s prve dvije pozicije premijerligaške tabele i bez poraza
30.08.2019. u 14:22
get url
text

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva sutra od 20 sati na stadionu Grbavica igraju prvi ovosezonski derbi.

Sarajevski premijerligaši u gradski derbi ulaze s prve dvije pozicije premijerligaške tabele i bez poraza, a Bordo tim nakon remija u Širokom Brijegu ima dva boda više od Plavih.

- Mi smo veliki klub i pije vode to da smo favorit, ali druga priča je da je Sarajevo prvak i da je trenutno ispred nas. Musemić je moj drug, ali ja se ne bih složio s njegovom konstatacijom da smo mi favoriti... Mada znamo i mi šuplju baciti i siguran sam da nećemo nasjesti na ovo - osvrnuo se trener Željezničara Amar Osim na izjavu stratega Sarajeva da su Plavi favorit u sutrašnjem derbiju.

{$galerijaFotografija}

Osim je govorio i o scenariju u slučaju poraza, ali i u slučaju pobjede...

- Ako pokažemo da imamo argumente za ispunjenje našeg cilja, meni bi bilo draže ako ćemo nakon derbija imati pet bodova zaostatka, a budemo igrali dobro, nego da imamo bod više od Sarajeva a odigramo loše - rekao je Osim, te dodao:

- Ja mislim da je Sarajevu lakše igrati u derbiju, jer imaju dva boda više i igraju u gostima.

Strateg Plavih se nada da će njegova ekipa bolje otvoriti utakmicu negoli protiv Širokog na Pecari.

- Nadam se da nećemo ući u derbi kao u utakmicu sa Širokim. Mi moramo igrati puno ozbiljnije i skoncentrisanije nego na Pecari, da zamjenama nešto napravimo, a ne da spašavamo živu glavu - rekao je Osim.

Iako nisu odigrali veliki broj utakmica zajedno, čini se da tandem Krpić - Ermin Zec ne funkcioniše loše.

- Znam da Krpić i Zec ne piju kafe zajedno, ali čini se da bi to mogli dobro izgledati, iako nisu igrali previše zajedno, mada nije loše kada su istovremeno na terenu - zaključio je Osim.

Trener Željezničara ne smatra kako Sarajevo igra loše, te u sve vidi jedan kontinuitet i kvalitet u radu u protekle dvije godine.

- Ja bih bio jako sretan da igramo loše kao Sarajevo, a da osvajamo bodove. Tu govorim o kontinuitetu u protekle dvije godine, kada je otprilike došao Husref Musemić - naglasio je Osim, te dodao da je derbi sa Sarajevo najvažniji zato što je to naredna utakmica.

- Znamo da je derbi, ali vrijedi isto tri boda. Ove sezone ćemo igrati još dva derbija, a nadati se da će biti važniji od ovoga. Derbi je i to je super, bit će pun stadion... Imamo nada, kao i naši navijači, da ćemo pružiti dobru partiju - dodao je Amar.

Sa pet golova kapiten Plavih Sulejman Krpić je prvi strijelac PLBiH.

- Gledali smo neke klipove i radili analizu. Prošli derbi smo izgubili s 3:0 i odmah poslije me bilo sramota. Više borbe smo prikazali na Koševu kada smo poraženi s 2:1, a imali smo igrača manje. Dva derbija sam izgubio, neka treći bude pobjeda. Analiziram samog sebe i na svakom treningu radim da popravim svoju igru. Možda sam mogao postići i tri gola više - rekao je Krpić.

Press FK Željezničar 30.08.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.