open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Osim: Tačno znam što nisu htjeli igrati kad su umorni, davali smo im lopte kao levati
Trener Željezničara, Amar Osim, nakon remija (1:1) u 121. ligaškom derbiju protiv Sarajeva na Koševu rekao je da je prvo poluvrijeme bilo sramotno, a opisao ga je sa "bljak".
04.11.2020. u 21:07
get url
text

- Mislim da je utakmica bila rješena u prvom poluvremenu i misli da smo mi trebali gubit s više od 1:0, da se neko ne naljuti. Ne zato što smo je Sarajevo igralo, nego što smo mi bili bljak. Ne podcjenjujem Sarajevo, super su ekipa, svaka im čast, ali mi nismo igrali - rekao je Osim nakon utakmice, te dodao:

- U drugom poluvremenu smo počeli i mi postojati na terenu, bili bolji, ne onoliko koliko je Sarajevo bilo u prvom poluvremnu. Zasluženo smo izjednačili. I što je najinteresantnije bili smo svježiji od Sarajeva koje je igralo puno manje nego mi koji igramo svaka dva-tri dana. Imam žal što nismo igrali kada su oni bili umorni, a mi odmorni. To je malo prvenstvo čak učinilo i neregularnim.

VEZANI TEKST - Bez pobjednika na Koševu: Željo mogao do pobjede u sudijskoj nadoknadi

Osim se ne miri s činjenicom da je njegov tim imao težak raspored u posljednje vrijeme, i to upravo zbog odgoda.

Prije nekoliko dana rekao je da ima još šta da kaže na temu teškog rasporeda, ali da će to reći tamo gdje treba, a večeras je to i učinio. Govorio je bez dlake na jeziku.

- Podsjetit ću da su zadnji put, kada smo im "spucali" pet komada, igrali tri dana prije sa nekim, a mi bili svježi. Tačno znam što oni nisu htjeli da igraju sa nama kad su bili umorni i što su tako naštimali. Ali, gotovo je sada, nismo zaslužili pobjedu, iako smo imali šansu Lendrića, ali smo prvo poluvrijeme bili sramotni. Hvala domaćinu, uprkos svemu, na korektnoj igri. Bilo je tenzija oko klupe, ali na terenu je bilo sve gospodski i fer. Ali, sa radošću čekam naredni susret - rekao je Amar Osim.

Osim je objasnio zašto je Veselinovića izveo u 32. minuti.

- Žalio se na povredu. Ali, nije jedini on koji nije zadovoljio. Od mene prvo, pa do njih. Trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, kao da se nismo zagrijali. Ali, glupo je to reći, igraš derbi. Tako je djelovalo. Kao na terminu, ali 45 minuta i kao da nas je u drugom poluvremenu probilo. Nema opravdanja za prvo poluvrijeme. Samo puka sreća nas je spasila da ne budu još jedan ili dva gola. Opet našim greškama. Kao levati im dajemo lopte, a oni najbolji napad lige. Znao sam da ne možemo biti gori počeli smo postojati u drugom poluvremenu i oni su se počeli pokazivati manje komotno. Počeli su pokazivati neke slabosti koje nisu ranije, jer ih nije imao ko natjerati - zaključio je trener Plavih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.