open-navfaktor-logo
search
Derbi na Grbavici
Osim: Služit ćemo se svim legalnim sredstvima da ostanemo lideri
Eventualnim trijumfom Plavi će osigurati titulu jesenjeg prvaka
06.12.2019. u 13:15
get url
text

Na krilima pobjede u gradskom derbiju protiv Sarajeva fudbaleri Željezničara sutra od 16 sati na Grbavici dočekuju Velež. Eventualnim trijumfom Plavi će osigurati titulu jesenjeg prvaka.

No, daleko od toga da će izabranici trenera Amara Osima imati lagan zadatak da dođu do 11. prvenstvene pobjede u ovoj sezoni.

Svjestan je toga i starteg trenutno prvoplasirane ekipe, s obzirom na to da je Velež, uz Borac, jedina ekipa koja je ove sezone nadigrala Želju.

- Neće biti lako. Nisam siguran da smo toliko zreli da dobro izdanje na Koševu neće utjecati na ovu utakmicu. Pokušat ćemo iskoristiti sve rezerve, maksimalno se motivisati, jer se namamo za šta čuvati. Bez toga teško. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo - kazao je Osim.

Na pitanje šta se promijenilo u Željezničaru od prošle utakmice s Veležom u Vrapčićima (1:1), Osim je kazao:

- Skoro ništa. Opet smo prvi, pobijedili smo derbi i sada. Koliko ćemo ovaj put taj momenat iskorititi, vidjet ćemo. Protivnik je i dalje nezgodan. Igra dobro protiv dobrih ekipa (Sarajevo, Zrinjski, Široki).

Amar Osim protiv Rođenih ne može računati na Kemala Osmankovića, Srđana Stanića i Semira Štilića, koji duel propuštaju zbog akumuliranih žutih kartona.

- Zamjene su već igrale. Neke igrače je teško zamijeniti, ali to može biti motiv dugima. Pokazat ćemo da možemo nešto uraditi i bez najboljeg igrača - uvjeren je Osim.

{$galerijaFotografija}

Osim očekuje neugodan okršaj sa Mostarcima.

- Bit će motivirani. Neugodan su rival. Igrat će na najboljem terenu u državi, protiv jedne od najboljih ekipa u državi, igraju protiv lidera. Skinuli su Tuzla City sa prvog mjesta, skinuli su nas sa prvog mjesta, mislim da je to dovoljno. Potrudit ćemo se da nas sutra ne skinu sa prvog mjesta služeći se svim legalnim sredstvima da dođemo do cilja, kao što se i oni služe. Napraviti pritisak na igrače, na protivnika, psovati po malo, kao što se oni ponašaju. To je super, to je fudbal. Nije fudbal kada nema publike, kada nema tenzija, kada nema psovki u Bosni nažalost. Oni najbolje pokazuju šta je bh. fudbal, kada igraju fudbal kod kuće, kada hoće. To su pokazali protiv nas, protiv Zrinjskog, protiv Sarajeva malo manje, valjda jer su to prijateljski klubovi, ali mi ćemo sutra pokušati pokazati  da se znamo ponašati domaćinski kao i oni - rekao je Osim.

Na konferenciji za medije pojavio se i Vedran Kjosevski, čuvar mreže koji je u derbiju na Koševu prvi put u ovoj premijerligaškoj sezoni stajao među stativama.

- Iza mene je turbulentan period. Bilo je jako teško, ali nadam se da sam opravdao povjerenje. Derbi koji je iza nas smo odigrali odlično, pogotovo drugo pooluvrijeme. Sutra je drugačija utakmica, u koju i Velež ulazi sa pobjedom. Mi imamo svoj cilj i želimo slaviti sa navijačima - poručio je golman.

Press konferencija FK Zeljeznicar
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.