open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Osim se divio kapitenu Želje, Krunić žali za propuštenim prilikama
Amar Osim i Branislav Krunić, treneri Željezničara i Borca, složni su u ocjeni da je jedna greška riješila pitanje pobjednika u četvrtfinalu Kupa BiH.
04.03.2020. u 20:24
get url
text

A greška se dogodila u 66. minuti kada je nakon nesporazuma sa svojim golmanom stoper Borca poslao loptu u vlastitu mrežu za 0:1, da bi Štilić četiri minuta kasnije majstorijom postavio konačnih 0:2.

VEZANI TEKST - Željo slavio protiv Borca, derbi obilježila majstorija Semira Štilića

- Niko nije htio da rizikuje. Imali smo teške utakmice za vikend, težu Borac nego mi i ovaj meč je bio "čeka". Znalo se ko prvi pogriješi primit će gol i izgubiti. Drugi gol je bio majstorija (fenomenalan gol kapitena Semira Štilića, op.a). Utakmica je bila egal, igralo se oprezno i taktiziralo. Zadovoljni smo jer smo na teškom stadionu pokazali snagu. Sada ćemo se pokušati odmoriti do nedjelje i nastaviti u ovom tonu - kazao je Osim, dodavši da se forma ekipa diže iz utakmice u utakmicu:

- Jeste vidljivo je da smo bili bolji nego nakon prvog mrljavog izdanja protiv Radnika i drugog protiv slabog protivnika (pobjeda protiv Zvijezda 09). Nadam se da ćemo se dizati i prevazići formu iz jesenjeg dijela.

Slično mišljenje imao je i strateg banjalučkog premijerligaša.

- Mislim da smo imali malo više od igre. Znalo se da jedan gol rješava ovaj susret. Obje ekipe su tako ušle u utakmice. Kada smo kontrolisali utakmicu, protivnik je prvi put zaprijetio i to je rezultiralo golom. Dešava nam se dvije utakmice uzastopno da ne realizujemo ono što je trebalo ući. Čestitam Želji na prolazu dalje i želim im sreću. Nama sada ostaje samo prvenstvo. Moramo se što prije oporaviti od poraza i protiv Veleža doći do rezultata koji će nas ostaviti u vrhu tabele - kazao je Krunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.