- Uvijek ovako radimo kada igramo za vikend. Fin protivnik koji se nadigravao, bez obzira što nije naš nivo, ali pokušavali su igrati, ostavljali su nam prostor kojeg smo manje-više uspjeli iskoristiti. U drugom poluvremenu je nekako lakše bilo igrati, bolja ekipa. Fino smo se istrčali. Dan manje imamo za pripremu utakmice, pa smo ovo iskoristili da se igrači izigraju, da se neke stvari uhodaju. Koliko će nam to pomoći za petak, vidjećemo, ali ok. Biće to totalna drugačija utakmica nego danas, na drugačijem terenu, po drugačijem vremenu. Sutra i prekosutra ćemo se osvježiti, pa šta nam Bog da, rekao je Osim, a potom dodao situaciju s igračkim kadrom pred susret s Radnikom.

VEZANI TEKST - Željo do vrha napunio mrežu Bosne, eurogol mladog Gasala

-  Vratit će nam se Alispahić, Štilić je odigrao 45 minuta bez tegoba. Ok, protiv protivnika koji nije naš nivo, ali istrčao se. Veselinović je trenirao danas skoro normalno. I on je trebao možda igrati, ali sačekat ćemo dan dva. Miletić se ugruvao, ružno je pao na rame, nisu ligamenti otišli i za dan-dva bit će ok. Ostali su tu, osim Boje koji će pauzirati par mjeseci - konstatovao je strateg sarajevskog premijerligaša.

Željezničar je u prvom kolu na Grbavici razbio Velež rezultatom 3:0. Utakmica protiv Radnika na programu je u petak od 17 sati, uz prijenos na Areni Sport.