open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Osim pred duel sa Zrinjskim: Imat ćemo velikih problema ako ne budemo sto posto spremni
Fudbaleri Željezničara sutra u zaostalom susretu šestog kola Premijer lige BiH na Grbavici dočekuju Zrinjski.
27.10.2020. u 14:33
get url
text

Nakon remija na gostovanju kod jednog, Plavi će na svom stadionu biti domaćin drugom mostarskom premijerligašu.

Mečevi s Plemićima nikada ne spadaju u red laganih, kakvih u posljednje vrijeme i nije bilo mnogo za izabranike Amara Osima.

- Ako su u dobrom danu, možemo imati velikih problema, što je na svojoj koži nedavno osjetio Tuzla City. Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo "igrali" u Mostaru, a imali smo uvjete da puno bolje to odradimo - naglasio je šef stručnog štaba tima sa Grbavice Amar Osim, te dodao:

- Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo šta uraditi.

Utakmica se igra u srijedu s početkom od 16.30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

Pravdu na ovom meču dijelit će Elvis Mujić iz Banovića, a pomoćnici će mu biti Mirza Demir i Goran Dujak. Četvrti sudija je Ermin Sivac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.