open-navfaktor-logo
search
Velež na Grbavici
Osim pred duel sa Maltežanima: Borac nije tema emisije, ako budemo pasivni kao Armenci imat ćemo problema
Fudbaleri Veleža sutra od 20.30 sati na Grbavici igraju prvi meč drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv ekipe Hamrun Spartans sa Malte.
20.07.2022. u 19:06
get url
text

Mostarci su stigli u Sarajevo, večeras će imati trening, kako bi osjetili teren, a Amar Osim, trener Rođenih, vratio se na svoju Grbavicu (sa Željom osvojio devet trofeja).

- Očekujem da budemo bolji nego što smo bili bolji u prvom poluvremenu prvog kola Premijer lige BiH, što bi definitivno bili poželjno. Očekujem dobar ambijent, bolji teren nego što su bili ovi na kojima smo do sada igrali. I očekujem da ekipa pokaže sličan način igre i motivaciju, angažman, kao što je to bio slučaj prošle godine. O Evropi pričam. Ako budemo blizu na tom tragu imamo šansi da u dvomeču imamo se čemu nadati. Dvomeč se igra, a vidim provlače se priče da se treba sve riješiti u prvom meču. Opet ponavljam, igraju se dva meča - kazao je Osim, dodavši:

VEZANI TEKST - Igra sudbine: Zašto je evropska utakmica na Grbavici posebna za Amara Osima

- Bio bi zadovoljan svakim rezultat koji nam omogućava da u drugu utakmicu uđemo komotnije. Nakon prvog meča znat ćemo mnogo više i o rivalu.
Nisamo gledali njihove utakmice iz lige od prošle sezone. Gledali smo ove dvije utakmice u prvom pretkolu, tako da ćemo se bazirati na ove dvije utakmice. Moramo biti puno agresivniji od Armena, koji su u revanš utakmici zakazali i Maltežani su znali to iskoristiti.

Ako budemo pasivni kao Armenci imat ćemo problema. Moramo biti agresivni, da im zaprijetimo, da ih ranimo..., kao u drugom poluvremenu protiv Posušja. Čim protivniku zadaš problem, kad ih pritisneš, pokažeš zube, možeš im stvoriti probleme i nečemu se nadati - kazao je Osim.

Osim nije otkrio sastav koji će poslati na megdan Maltežanima, ali je najavio da se ekipe neće mnogo razlikovati od one koja je odigrala prvi meč Premijer lige BiH.

- Sastav se neće bitno razlikovati od onog kojeg smo izveli u Posušju. Igrat će puno istih igrača. Nema logike da mijenjaš poslije utakmice iz koje si mogao izvući nečeg pozitivnog - otkrio je Osim.

Osim je govorio i o šansama da neki klub iz BiH izbori prolaz u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

- Prvaku je najteže izboriti grupnu fazu. Najteže je osvojiti titulu, ali imaš i benificije. U našem dijelu žrijeba nije baš lako, dok, recimo Zrinjski, kao prvak ima dosta lakši put. Nije nemoguće, ali u najboljoj poziciji je prvak - istakao je Osim.

Komentarisao je i dvomeč Hamrun Spartans - Alashkert, te činjenicu da su Armenci prije žrijeba bili favorit, ali su Meltežani prošli dalje. Na konstataciju da je i Borac bio favorit protiv B36, ali je ispao, Osim je kazao:

- Borac ne bih komentarisao, jer nije tema emisije. Alashkert je bio favorit, ima evropskog iskustva, ali nema packe na prolaz Spartansa. To što je neko bio favorit prije žrijeba ne znači ništa. Drugačije ćemo se pripremati, ali nije definitivno nije prošla slabija, nego bolja ekipa.

Nermin Haskić, napadač Veleža, protiv Posušja je promašio nekoliko zicera, a nada se da će sutra biti efikasniji.

- Igramo prvu utakmicu kući i na terenu moramo pokazati da smo bliži pobjedi i prolazu. Igrao sam već protiv Maltežana sa Sarajevom, igrao sam Evropu sa Radničkim, imam iskustva. Ekipe sa Malte nisu što su nekad bile i moramo biti maksimalno skoncentrisani - kazao je Haskić.

Meč na Grbavici igra se sutra od 20.30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.