open-navfaktor-logo
search
Trenira u patikama
Osim o Štiliću: Nadam se da će obući kopačke u ovo dan-dva
Fudbaleri Željezničara u posljednjem kontrolnom susretu pred početak nove sezone pobijedili su Tuzla City s 3:1.
25.07.2020. u 21:00
get url
text

Trener Plavih Amar Osim bio je prilično zadovoljan s prikazanim, ali i naglašava da su njegovi izabranici u pojedinim dijelovima utakmice bili preopušteni.

- Djelovali smo ozbiljno malo manje od 70 minuta. Kasnije smo davali znake pretjerane opuštenosti i lakoće. Nismo imali ambicija u napadu i vratili smo ih u igru. Kada smo izmijenjali onda smo bili inferiorni. Imali smo tri-četiri igrača koja su umorna, promijenili smo sistem i pozicije i oni su dominirali. Možda je 2:1 bilo realnije. Bilo je finih stvari, a bilo je stvari koje trebaju ispraviti - kazao je Osim.

Kapiten i prva violina kluba s Grbavice Semir Štilić nije igrao zbog povrede.

- Nadam se da će biti. On pet-šest dana ne trenira nikako, ne trenira u kopačkama. Nadam se da će u ovih dan - dva moći da obuje kopačke. To bi bio dobar znak za dalje - naglasio je strateg Željezničara.

Današnji sastav vjerovatno je početni za prvi kolo Premijer lige.

- To što je danas igralo to je to. Nemamo 150 igrača. Bojo se povrijedio, Jovanovića ne možemo registrovati, Štilić nije tu, Alispahić ima kartone. To je to što imamo i pokušat ćemo izvući najbolje što imamo i pokušati biti pravi - istakao je Osim na kraju u izjavi za SportSport.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.