open-navfaktor-logo
search
Teško gostovanje
Osim o šansama da Štilić zaigra na Pecari: Nije kilav, ali...
Igramo protiv dobrog protivnika, nema razmišljanja o tome koliko ima bodova i slično, kazao je strateg Plavih
23.08.2019. u 11:52
get url
text

Fudbaleri Željezničara sutra u šestom kolu PLBiH gostuju na Pecari kod Širokog Brijega, što je sasvim sigurno jedan od najzanimljivih utakmica ove runde domaćeg šampionata.

Plavi su u posljednjem kolu odigrali 2:2 sa Slobodom na Grbavici, a trener Amar Osim ovaj duel najavio je kao jedan od derbija bh. prvenstva.

- Široki je dovoljno veliki klub da uvijek ima imperativ pobjede kada igra kući. A sada igrači mogu biti manje ili više motivisani, a kako će biti to ćemo vidjeti sutra - rekao je Osim, te dodao:

- Ova utakmica je jedan od derbija bh. prvenstva. Kada uđeš u utakmicu onda zaboraviš koliko tvoj protivnik ima bodova, ne misliš na to. Igramo protiv dobrog protivnika, nema razmišljanja o tome koliko ima bodova i slično.

Osim je kazao kako je nadolazeći gradski derbi sam po sebi dovoljno važan, te da igrači svakako imaju obavezu prema tome , bez obzira na to šta se prethodno desilo.

- Ta utakmica ima specifičnu težinu, ali u nju je lakše ući s dobrim rezultatom, ponajviše zbog atmosfere - rekao je strateg Plavih.

Prema njegovim riječima, Osim još uvijek ne planira u igru ubaciti Semira Štilića.

- Nismo još planirali da ga ubacimo u vatru, ne zato što on izgleda loše, ali logički, igrač koji nije tako dugo igrao iskreno sumnjam da se moće spremiti za utakmice kakve mi igramo. To razmišljanje možda nije ispravno, ali realno nije dugo trenirao. Nije on kilav kakvi igrači znaju biti kada ne treniraju tako dugo, ali četiri mjeseca pauze su četiri mjeseca pauze, ne može se to kompenizrati za tri sedmice - zaključio je Osim, naglasivši kako ima još osam-devet mjeseci borbe i vremena da pokaže šta zna.

Damir Sadiković, najbolji pojedinac utakmice protiv Slobod u kojoj je upisao asistenciju, a potom i postigao pogodak, kaže da utakmicu dočekuje potpuno zdrav.

- Zdrav sam, dobro se osjećam. Dobro sam ušao i u sezonu, ali najvažnije je da ekipa igra dobro. Mislim da će utakmica u Širokom biti dosta borbena, ali i tvrda - kaže Sadiković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.