open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Osim o isključenjima: Trebali su se pridržavati pravila! Beganović: Šta reći?
U nastavku smo djelovali kao da ne želimo pobjediti, kao da vodimo dva razlike, kazao je Osim 
05.05.2019. u 22:06
get url
text

Fudbaleri Željezničara do 12. ovosezonske pobjede u Premijer ligi BiH stigli su večeras na Grbavici prostiv Mladosti.

Plavi su imali rezultatski zaostatak od 26. minute, ali je sudija Vladimir Bjelica gostima u 36. i 41. minuti isključio dvojicu igrača, što su izabranici Amara Osima do kraja meča iskoristili, te stigli do preokreta.

- Čudna utakmica. Dobro smo otvorili utakmicu kada smo imali isti broj igrača. A onda smo primili gol iz čudne situacije. Srećom, izjednačili smo u prvom poluvremenu. U nastavku smo djelovali kao da ne želimo pobjediti, kao da vodimo dva razlike. Protivnika zna šta treba raditi, ali ti ne znaš... Nije to baš fudbal pravi kada imaš dva igrača više. S druge strane nismo mi krivi što su imali dva igrača manje. Trebali su se pridržavati pravila kao i mi - kazao je Osim, najavivši i gostovanje u Bijeljini kod Radnika:

- Radnik nije slučajno neporažen. Nije mala stvar što su 11 utakmica bez poraza.

Elvedin Beganović, trener Mladosti, nije bio nezadovoljan uprkos porazu njegovih izabranika.

- Šta reći? Čestitam momcima koji su dali maksimum. Čestitam i Želji na pobjedi. Okrećemo se novom protivniku i vjerujem da ćemo slaviti protiv Širokog Brijega. Momci su pokazali i sa dva igrača manje da želimo pobjedu, ali morat ćemo pričekati drugu priliku da slavimo na Grbavici - kazao je Beganović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.