open-navfaktor-logo
search
Željo počeo pripreme
Osim o ciljevima za narednu sezonu, Rodinu, Alispahiću, Kjosevskom, Šiljku...
Plavi zbog propusta u administraciji neće igrati Evropu
15.06.2019. u 19:07
get url
text

U sjeni Skupštine kluba, koja je održana danas, fudbaleri Željezničara počeli su pripreme za narednu sezonu. Plavi zbog propusta u administraciji neće igrati Evropu, iako su na terenu to izborili.

Na Skupštini je bio prisutan i trener Amar Osim, koji je danas na Grbavici odgovarao na pitanja novinara.

- Po meni ne toliko nekonstruktivno, bez obzira na to što nismo do nekih epohalnih zaključaka došli. Prvi put otkako sam član Skupštine desilo se da ljudi jedni drugima u lice kažu što imaju reći. Svrha je upravo to. Prije to nije bio slučaj. Imali smo situaciju da neko priča svoje, a da neko diže ruke - rekao je Osim.

Trener Želje dao je i svoje mišljenje da li će posljednja dešavanja na Grbavici  imati utjecaj na sastavljanje tima za narednu sezonu.

- To ćemo vidjeti u narednih par dana. U ovisnosti od finanijskog plana za kraći period ćemo neke stvari raditi, ili ne raditi. Šta god bude, nećemo biti slabiji nego prošle godine. Ni slučajno. Igrači su već neko vrijeme bili tu. I prije nas su bili tu. Navikli su i na način rada, koji je za njih možda bio novi. Drugačije je kad od nule krećemo, nema nikakvih hipoteka bilo koje vrste - poručio je Osim, pa dodao:

- Uz dobar start i dobru energiju, koju Željo oko sebe može napraviti, mislim da ćemo biti puno konkurentniji nego prošle godine.

Osim je kazao da će on birati igrački kadar, uz saradnju s kolegama. Na to će utjecati finansije. Potcrtao je kako je većina igrača pod ugovorom.

{$galerijaFotografija}

- Ne vjerujem da će biti većih pomaka. Nećemo dovoditi mnogo igrača. Možda četiri ciljana - rekao je.

Saradnju s Mehmedom Alispahićem Željo nije dogovorio, rekao je Osim i tako demantovao informacije pojedinih medija.

Dodao je da Marko Rodin ima ponude iz Rumunije i Italije i da su njegovi menadžeri zamolili da bude odsutan dan ili dva, kako bi pokušali finalizirati posao. U slučaju njegovog odlaska, Željo će inskasirati određenu svotu novca.

Jedini novajlija na Grbavici je golman Filip Erić.

- Da smo bili zadovoljni Vecom (Kjosevskim) ne bismo dovodili novog golmana - decidan je trener Želje.

On je govorio i o bivšem direktoru kluba Mirsadu Šiljku.

- Nikad nije igrao za ovaj klub - kroz smijeh je kazao Osim, pa nastavio: Uprava je odlučila kako je odlučila. Dao je veliki doprinos radu kluba u zadnjih pet - šest godina. Nije moje da dajem neke specijalne komentare.

Željezničar nije dogovorio niti jednu prijateljsku utakmicu, zbog dešavanja oko kluba. To će biti urađeno u narednim danima. Kako je rekao Osim, Željo neće na pripreme van naše države, već će se, najvjerovatnije, spremati u Livnu.

Što se tiče očekivanja za narednu sezonu, Osim nije obećao kule i gradove, ali je poručio:

- Bit ćemo konkurentni!

Prvi trening na Grbavici počeo je u 18 sati, a sa južne tribine igračima je podršku pružilo pedesetak navijača.

FK Željezničar
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.