open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Osim: Ne boluju od korone, samo su bolesni; Dudić: Moram da budem zadovoljan
Željezničar je prvoj pripremnoj utakmici s 3:2 bio bolji od Veleža. Amar Osim i Feđa Dudić, treneri dva stara rivala, bili su zadovoljni onim što su njihovi izabranici prikazali.
01.07.2020. u 21:23
get url
text

- Imam osjećaj da smo se odvikli totalno od igranja utakmica. Nadam se da ćemo što prije u neku normalu doći. Super provjera sa dobrim protivnikom. Oni su na početku utakmice izgledali uigranije, jer smo mi imali par igrača koji ne igraju i onih koji igraju van svojih pozicija. Bez obzira na to zadovoljni smo što se niko nije povrijedio, a i zadovoljni smo što smo istrčali igrače, jer neki nisu mogli da hodaju - rekao je Osim i osvrnuo se na potencijalna pojačanja:

- Mi smo danas imali par bolešljivih igrača, pa nismo mogli sastaviti ekipu gdje svako igra svoju poziciju. Ne boluju od korone, samo su bolesni, ali znam šta nam fali. Ipak, ne bih o tome jer bi to kvarilo utisak igrača koji sada tu igraju. Bit će dosta igrača u julu i augustu koji neće moći naći angažman i gledat ćemo da tada riješimo riješimo neke stvari.

VEZANI TEKST - Željo u prvom pripremnom meču preokrenuo protiv Veleža

Trener Veleža Feđa Dudić nakon utakmice je rekao da je iznenađen ritmom u kojem je odigran pripremni duel na Grbavici.

- Moram da budem zadovoljan, jer prije svega, vidjeli smo jako dobru utakmicu. Nakon četiri mjeseca, zaista sam iznenađen da smo u ovakvom tempu i ritmu odigrali i mi i Željezničar kome čestitam na pobjedi - kazao je Dudić, te dodao:

- U posljednjih 15 minuta dao sam šansu juniorima, vidio sam da je igra pala, nemamo jednostavno tu širinu sa 22 igrača. Tražimo te igrače, nadam se da ćemo ih što prije dobiti, ali imamo jako konkretnih 14-15 fudbalera i mogu zaista biti zadovoljan jer smo na onom nivou na kojem smo bili prije ove pauze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.