open-navfaktor-logo
search
Strateg Plavih
Osim: Nama je cilj proći dalje, situacija se dosta promijenila
Teško da bilo ko može reći da će mrežu Mladosti napuniti do vrha. U svakom slučaju nama je cilj plasirati se dalje, rekao je strateg Plavih
01.10.2019. u 14:22
get url
text

Fudbaleri Željezničara sutra će od 18 sati na stadionu Grbavica ugostiti Mladost u meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su ove sezone već jednom odmjerili snage s ekipom Mladosti. U drugom ovosezonskom kolu Premijer lige BiH Željezničar je na MGM Farm Areni slavio s 2:0 golovima Asima Zeca i Sulejmana Krpića.

Sutrašnja bit će drugačija u odnosu na onu prvenstvenu s kraja jula, dijelom i zbog Ibre Rahmića, koji se nakon rastanka s Veležom vratio na klupu tima iz Doboja kod Kaknja.

- Nama je cilj da prođemo, a igramo protiv premijerligaša koji će dođi sa igračima koji su profesionalni. Teško da bilo ko može reći da će mrežu Mladosti napuniti do vrha. U svakom slučaju nama je cilj plasirati se dalje - rekao je trener Željezničara Amar Osim, te dodao:

- Situacija od posljednjeg susreta u prvenstvu protiv Mladosti se dosta promijenila. Tada smo igrali u drugom kolu. Oni su tada bili ispred nas. Sada je situacija bitno drugačija. Mi smo prvi, a oni pretposljednji. U nekim stvarima smo napredovali, tu smo gdje želimo da budemo, no ima još nekih segemnata igre u kojima smo slabi ili osciliramo i dalje.

{$galerijaFotografija}

Osim je kazao da je nešto širi roster svakako prednost Plavih.

- Imamo solidno rezultate i na nekim pozicijama više kvalitetnih igrača. Takav je recimo slučaj sa Zajmovićem, koji sada igra više špica, a naša je želja da mu pokažemo da je važan dio ekipe, ali takve su okolnosti. On ne igra loše i da u utakmicama kojima dobije šansu da pokaže da je zaslužuje. Nismo ga bez razloga doveli na press, jer mi sve radimo planski - poručio je Osim.

Upravo je Zajmović sjedio do svog šefa dok je pričao o njemu. Ofanzivac u posljednje vrijeme ne igra mnogo, a publika mu često zna zamjeriti pozet viška...

- Bilo je dosta teških trenutaka za mene. Drga polusezona iz prošle sezone bila je baš teška. Ono što je meni bitno jeste da su mi "šef" i pomoćnici više puta rekli da su zadovoljni mojom igrom, ali ove sezone nisam imao minutaže da to pokažem, no vjerujem da ću imati u nastavku - kazao je napadač tima s Grbavice Dženan Zajmović.

Amar Osim
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.