open-navfaktor-logo
search
Plavi gost u Bijeljini
Osim najavio još jedno pojačanje: Situacija u klubu nije bajna, ali nije ni loša
Fudbaleri Željezničara najdužu pauzu u Evropi proveli su na drugom mjestu premijerligaške tabele, s bodom manje u odnosu na vodeće Sarajevo.
21.02.2020. u 09:43
get url
text

Jedan od prvih pokazatelja koliko su izabranici Amara Osima dobro i kvalitetno radili na pripremama za nastavak sezone bit će sutrašnje gostovanje kod Radnika u Bijeljini.

Prije negoli je govorio o utakmici 20. kola Premijer lige BiH strateg Plavih kratko se osvrnuo i na situaciju u klubu.

- Eno krov smo napravili. Susrećemo se s istim problemom kao i svi ostali klubovi. Nijedan tim nije u bajnoj situaciji, imali smo odlične uvjete za pripreme i nadamo se da ćemo kroz sezonu pokazati to što je uloženo u ekipu. Nije bajno, ali nije ni loše - rekao je Amar Osim.

Zanimljivo da je posljednjih pet susreta između dva tima, koja se sastaju sutra od 14.30 sati, završeno s 1:0. Dva puta su slavili domaćini, dok je tim s Grbavice zabilježio tri pobjede.

- Prva utakmica je najvažnija, ali i najteža jer niko ne zna gdje je i šta je. Ona uvijek odgovara ekipi koja je slabija, da tako kažem. Uglavnom ne znaš na čemu si. Nije to da si u decembru pritisnuo pauzu i sada to sve otkočio, tek ćemo saznati na čemu smo. Pripreme, sastav i kvalitet na jednu stranu, ali u prvoj utakmici je uvijek dosta stvari koje ne možeš predvidjeti - naglasio je strateg Plavih, te dodao:

- Bez obzira na to što smo u posljednjoj utakmici pobijedili s 1:0, to je bila naša apsolutno mega-giga zaslužena pobjeda. Takav scenarij bih samo mogao poželjeti i sutra. To što smo bili bolji, ljepši ili više seksi ne znači ništa, ali smo u Bijeljini primili i gol sa 47 metara. Pitajte me za dva – tri kola jesmo li bolji nego jesenas – poručio je Osim, te naglasio da će Željo sutra igrati u sastavu u kojem do sada nije igrao.

{$galerijaFotografija}

Trener Plavih najavio je još jedno pojačanje, za koje se nada da će biti predstavljeno u narednoj sezoni.

- Ganjamo još jednog igrača, ali to je takva procedura, pogotovo za igrače iz zemlje iz koje u BiH ne možeš ući bez vize - objasnio je strateg najtrofejnijeg bh. kluba.

Željo je jesen odigrao s tri stopera u sastavz, a ove zime angažovao je četiri. Osim je kratko objasnio i ovu situaciju.

- Jesmo primili puno golova u prvom dijelu sezone, ali za to nisu krivi isključivo odbrambeni igrači. Jedan stoper je otišao, drugi također, a treći je imao neke "prijenose" – kazao je Osim u svom stilu, te naglasio kako je neminovnost da N/FSBiH, kad-tad, Želji dodjeli titulu iz 1946. godine.

-  Ako su je dobili Zvezda i Hajduk, onda je to neminovnost. Samo je pitanje kada će se to desiti - dodao je trener tima iz Zvorničke 27.

Kemal Osmanković i Sinan Ramović nisu putovali s ekipom na pripreme u Antaliju, a Osim se osvrnuo na njihov status:

- Jedan od njih (Sinan Ramović op.a) ima nesreću da je na njegovoj poziciji konkurencija kardinalna i glupo ga je plaćati, a ne koristiti u onoj mjeri u kojoj zasluži. Logično je iskoristiti igrača kojeg pristojno plaćaš, mada je njegov status vjerovatno lošiji u odnosu na druge koji imaju ugovore.  Koliko će biti tu to ovisi isključivo o njemu. Nismo mi u mogućnosti odreći se igrača koji su tu. Ovom drugom (Kemal Osmanković op.a) okolnosti ne idu na ruku jer smo doveli četiri igrača na toj poziciji, ali da nismo, sigurno da bi i na njega više računali – naglasio je Osim.

U pripremnim utakmicama Željo i nije ostvario najbolje rezultate.

- Igrali smo s kvalitetnim protivnicima, pa smo možda bili više u podređenom položaju. Ipak, rezultati iz Antalije nisu realna slika, mislim da će tek utakmice koje dolaze pokazati naš kvalitet - kazao veznjak Plavih Damir Sadiković koji je u prvom dijelu sezone postigao tri gola.

Ekspedicija Plavih odmah po završetku press konferencije krenula je ka Bijeljini , a pravdu u meču koji će prenositi MojaTV dijelit će Dragan Petrović.

IMG_20200221_092313.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.