open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Osim najavio derbi s Borcem, šta mu to ulijeva optimizam?
Epitet derbija trećeg kola bez sumnje će ponijeti duel u kojem se sutra od 17 sati na stadionu Grbavica sastaju Željezničar i Borac.
10.08.2020. u 16:29
get url
text

Oba tima su u prva dva kola osvojila maksimalnih šest bodova, s tim da su Plavi odradili i jedno gostovanje, dok su izabranici Vlade Jagodića oba trijumfa izvojevali na domaćem terenu.

- Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Početak prvenstva je pokazao da je razlika u kvalitetu između ekipa jako mali, osim one pobjede Borca u prvom kolu. Pobijedili smo i mi prilično uvjerljivo, ali mi znamo da razlika u kvalitetu uopće nije tako velika. Znamo da je Borac isto tako dobro starta, da su puni samouzdanja, ali i mi smo. U odnosu na prvu utakmicu u drugoj smo čak pokazali napredak u nekim segmentima. Ako sutra budemo pokazali novi napredak i ponovili volju i energiju, imamo razloga biti optimisti - rekao je Amar Osim u najavi sutrašnejg duela protv Borca.

Zdravstveni bilten na Grbavici je sve bolji, a šef stručnog štaba za duel protiv Banjalučana moći će računati na sve igrače na koje je mogao računati i u Bijeljini.

- Imamo na raspolaganju sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini. Kako ćemo igrati i u kojoj formaciji, to još nismo odlučili, ali pokušat ćemo nešto iskobinovati kako bi ostvarili najbolji mogući rezultat, odnoso da stavimo igrače koji bi najmanje pogodovali Borcu, a sve kako bi smo na taj način njih doveli u nezgodnu situaciju, a samim tim sebe u bolju poziciji i pokušali ostvariti dobar rezultat - zaključio je Osim.

Susret Željezničara i Borca igra se od 17 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.