open-navfaktor-logo
search
Strateg Želje
Osim je imao šta reći nakon pobjede Plavih u Derventi, bilo je i kritika
Šef struke Plavih Amar Osim nakon meča kazao je da je ova utakmica pokazala zašto neki igrači ne igraju u Premijer ligi odnosno zašto imaju status rezervi
18.09.2019. u 18:53
get url
text

Rutinskom pobjedom (3:0) u gostima kod Tekstilca u Derventi fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Golove za tim sa Grbavice postigli su Sadiković, Ramović i Asim Zec, a šef struke Plavih Amar Osim nakon meča kazao je da je ova utakmica pokazala zašto neki igrači ne igraju u Premijer ligi odnosno zašto imaju status rezervi.

- Utakmica je prošla bez povreda i bez prevelikog stresa. Imali smo relativno ozbiljan pristup protiv domaćina koji je bio disciplinovan i organizovan, te koji cijelu utakmicu nisu odstupali od svog plana igre, željeli su biti grupisani, a mi smo to izbjegli i napravili nekoliko ozbiljnih šansi. Zasluženo smo pobijedili, moglo je puno stvari biti bolje, ali dobro, dug je put, imamo utakmicu u subotu, neki se čuvaju, neki se bune što ne igraju vamo, neki su pokazali zašto su na klupi i zašto ne igraju. Rezultat je okej, nikad ne znaš šta može biti na jednoj utakmici, izgleda rutinski mada ne volim tu riječ - rekao je Osim, prenosi Sport1.ba, te dodao:

- Odmorili smo pet-šest igrača jer nas čeka utakmica protiv protivnika koji je u najboljoj formi, imaju tri vezane pobjede. Došli su skroz sebi. Imat ćemo dramatično drugačiju utakmicu nego ovu danas, dramatično drugačiju nego u Mostaru, nadam se. Ako budemo raspoloženi kao prethodnih utakmica prije one u Mostaru, vjerujem da se imamo čemu nadati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.