open-navfaktor-logo
search
Domaćin Veležu
Osim i Sadiković izreklamirali novu opremu: Plavi svjesni zadatka koji ih očekuje
Fudbaleri Željezničara u subotu igraju susret prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a protivnik Plavima bit će Velež.
30.07.2020. u 15:46
get url
text

Klub s Grbavice je u jednom od pripremnih susreta za novu setonu savladao upravo mostarske Rođene.

- Zaželjeli smo se utakmica takmičarskih, definitivno. Proći će skoro pet mjeseci od posljednjeg takmičarskog susreta, to je ustvari ono zbog čega se bavimo ovim - da igramo prave utakmice, a ne prijateljske - istakao je Osim, te dodao:

- Svjesni smo zadatka koji nas očekuje, i to iz više razloga. Igramo protiv protivnika koji u zadnje vrijeme nama nešto specijalno ne leži. Zbog toga što je prva utakmica i niko ne zna tačno na čemu je. Prva utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu planirati ili predvidjeti. Zbog toga što nismo u nekom idealnom stanju kada su povrede u pitanju, zadnjih par dana imali smo nekakvih pehova i još ne znamo tačno u kakvom ćemo sastavu nastupiti. U zadnjih par dana izgubili smo tri - četiri igrača, neke defitivno za ovu utakmicu, a neki su roviti i upitni, što nije bilo nešto na šta smo mogli računati. Zbog svih ovih stvari mi očekujemo tešku utakmicu...

Strateg najtrofejnijeg bh. kluba, dok je reklamirao opremu novog tehničkog sponzora Macron, naglasio je da se nada da će njegov tim u subotu navečer ipak biti dovoljno motivisan da ostvari pobjedu na startu nove sezone.

- Uvijek je potrebno dva-tri kola da se vidi gdje je šta tačno, prva utakmica je uvijek specifična, no poslije četiri kola će se znati ko je gdje i u kakvoj je formi, te šta je radio tokom ove velike pauze - rekao je Osim.

Damir Sadiković je u protekloj sezoni bio izuzetno važan igra u veznom redu Željezničara tvrdi kako je atmosfera dobra, i to već duže vrijeme.

- Atmosfera je dobra od početka samih priprema, i dok je korona trajala atmosfera je bila pozitivna. Ekipa Veleža je uvijek neugodna. Znamo koliko smo imali problema u zadnja dva susreta s njima. Na kraju se ispostavilo da su nam titulu uzeli, iako tada nažalost nismo znali do prekida lige. Ali šta je, tu je - naglasio je Sadiković, dodavši:

- Počinje nova sezona, nažalost bez navijača i to je neki novi ambijent kojem ćemo se morati prilagoditi što prije. Što se prije naviknemo da igramo bez publike to će za nas biti bolje. Mi smo Željo, moramo odmah startati što bolje, pogotovo na domaćem terenu da ne gubimo bodove i ako Bog da startamo pobjedom.

Utakmica između Željezničara i Veleža igra se subotu na stadionu Grbavica s početkom u 20.30 sati u direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.