open-navfaktor-logo
search
Reakcija trenera
Osim govorio o (spornom) penalu: Pokazali smo hrabrost i karakter u drugom poluvremenu
Željezničar je u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine izgubio u Krupi na Vrbasu rezultatom 2:1.
12.12.2020. u 15:08
get url
text

Teška utakmica za Plave u kojoj su kompletno poluvrijeme igrali sa igračem manje, a domaćin gol vrijedan tri boda postigao iz diskutabilnog penala.

- Nismo iskoristili dobar start utakmice. Poslije 20 minuta počeli smo pokazivati slabosti u defanzivi, što je Krupa iskoristila sredinom prvog poluvremena. Uspjeli smo napraviti glupost u zadnjoj sekundi poluvremena, ostati bez igrača što na ovakvom terenu kad gubiš nije baš idealna stvar - rekao je trener Želje Amar Osim za Moja TV.

- Drugo poluvrijeme nemam nikome ništa reći. Bili smo sa 10 igrača bolji protivnik, Uspjeli smo se primaći, izjednačiti. Poslije toga primili nesretno drugi gol. Neću ništa drugo reći. Iz akcije koja nije ličila na opasnu akciju. Opet smo nekih situacija napravili, bili blizu da izjednačimo. Čestitam Krupi na pobjedi. Zasluženoj. Čestitam i svojim igračima na igri u drugim poluvremenu gdje su pokazali hrabrost i karakter - veli Osim.

- Polusezona je odigrana u teškim okolnostima. Osvojili priličan broj bodova i nismo na najbolji način završili Sad je pauza, skupit ćemo se i nadam se da će u nastavku pokazati neke stvari koje smo pokazivali i u ovom dijelu prvenstva - zaključio je strateg Plavih.

Željo na odmor odlazi sa dva vezana poraza. Plavi na kontu imaju 36 bodova, šest manje od vodećeg Sarajeva, koje ima i meč manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.