open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Osim: Bez seljačkih ispada s jedne i druge strane; Dudić: Crveni karton opravdan...
Amar Osim, trener Željezničara, nije mogao biti nezadovoljan bodom koji su osvojili njegovi izabranici u derbiju protiv Veleža.
24.10.2020. u 19:05
get url
text

VEZANI TEKST - Derbi u Vrapčićima: Željo sa igračem više do boda protiv Veleža

Rođeni su vodili, ali su na otvaranju drugog dijela ostali sa igračem manje, što su gosti iskoristili i preko Alispahića stigli do remija.

- Kada igrač slabo, kao mi danas što smo igrali, pozitivna stvar je i bod. Zasluženo smo ga osvojili, jer smo imali igrača više. Nismo ništa specijalno napravili, ali nas je bilo više. Velež se povukao, mislio je da može odbraniti prednost...

Bilo bi mi žao da smo izgubili. Neriješeno je dobro kada igraš ovako slabo. Teren jeste bio težak, ali nije loš. Utakmica je bila tvrda, čvrsta, borbena, bez seljačkih ispada s jedne i s druge strane. Veležu se zahvaljujem na prijemu i korektnosti. Idemo dalje - kazao je Osim za Moja TV nakon utakmice.

Nezadovoljniji od Osim bio je Feđa Dudić, trener Veleža.

- Ostaje žal za tri bod. Imali smo situaciju da Cvijanović kod 1:0 završi posao, ali je Erić odbranio. Željo nam je dao gol iz jedine šansa. Utakmica je bila korektna i tvrda, a teren je dobro izdržao.

Moram naglasiti da je crveni karton opravdan. Nije nam trebao taj drugi prekršaj, ali je isključenje opravdano. Čestitam mojim momcima i Želji na fer i korektnoj igri i borbi - rekao je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.