open-navfaktor-logo
search
Vogošća
Osigurana sredstva za rekonstrukciju atletske staze na stadionu "Hakija Mršo"
Općina Vogošća je, preko Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, uspjela osigurati potrebna sredstva za projekt rekonstrukcije atletske staze na stadionu "Hakija Mršo".
12.08.2020. u 16:54
get url
text

Projekt će biti završen ove godine, a danas je potpisan Okvirni sporazum o finansiranju druge faze radova na rekonstrukciji atletske staze. Sporazum je potpisan između Općine Vogošća, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Sporazum vrijedan 500.000 KM simbolično je potpisan na stadionu "Hakija Mršo". Ukupna vrijednost projekta iznosi 701.972,24 KM.

Planirani radovi podrazumijevaju skidanje trenutne betonske podloge, postavljanje drenaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala i postavljanje ivičnjaka te postavljanje tartana na svim površinama.

Ministar kulture i sporta Kenan Alikadić je govoreći o značaju ovog projekta podsjetio da je Vogošća grad sporta i u smislu podrške razvojnom sportu, ali i u smislu postizanja takmičarskih rezultata. Dodao je da ovi atletski sadržaji na stadionu "Hakija Mršo" neće biti podrška samo atletičarima Vogošće nego i razvoju atletike u cijelom Kantonu Sarajevo.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da se na ovaj način obezbjeđuju uslovi za dalji razvoj atletike kao baznog sporta u Vogošći te se daje podrška Atletskom klubu "Vogošća" koji bilježi značajan rast članova i sve značajnije uspjehe i koji je tim rezultatima na izvjestan način "prisilio" općinsku administraciju da ozbiljno uđe u ovaj projekat.

Izrazio je uvjerenje da će rekonstrukcija atletske staze biti okončana do kraja ove građevinske sezone. Pored toga, dodao je i da će u estetskom smislu ovaj stadion biti svojevrsni podstrek Fudbalskom klubu "Unis" koji će na njemu u novoj sezoni igrati utakmice u višem rangu takmičenja.

O značaju ovog projekta govorila je i predsjednica Atletskog kluba "Vogošća" Amela Prnjavorac koja nije krila zadovoljstvo što će članovi ovog kluba dobiti neuporedivo bolje uslove za trenažni i takmičarski proces.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.