open-navfaktor-logo
search
Revanš u Cazinu
Osiguran TV prijenos: Zmajice protiv Grčke love minus dva i nastavak borbe za SP
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u četvrtak u prvom meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.
05.11.2022. u 07:43
get url
text

Naše dame u Cazinu su izgubile od Grčke sa 21:23, iako su sredinom drugom poluvremena imale i šest golova prednosti (18:12).

Priliku za revanš naše rukometašice imat će u danas od 17 sati, kada će biti nominalni domaćin, također u Cazinu.

Zmajice su i u četvrtak pokazale da su kvalitetniji rival, ali ih je nedostatak utakmica koštao pobjede. Sigurno je da su iz poraza izvukle pouku i da će uz pomoć navijača ostvariti pobjedu od tri gola razlike, koja će nam biti dovoljna za prolaz dalje.

- Zadovoljne smo zalaganjem svih djevojaka na terenu, ali ne i krajnjim ishodom utakmice. Jer smo zbog nedostatka iskustva i koncentracije prokockali veliku šansu. Očekujemo da ćemo u subotu popraviti sve ovo, da ćemo dati 200 posto od sebe i uz podršku publike i sjajne atmosfere u Cazinu, doći do pobjede i prolaza u grupnu fazu kvalifikacija - kazala je Damljana Bošnjak za web stranicu RSBiH, pohvalivši atmosferu: 

- Atmosfera je stvarno na vrhunskom nivou, tako da ne sumnjamo da će i u subotu biti tako.

Bolja ekipa iz ovog dvomeča ide u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine igrati u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj.

Meč počinje u 17 sati, uz direktan TV prijenos na BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.